Nationale selectie

• Bij de meisjes selectiegroep wordt getraind voor 4 toestellen, te weten de sprong, brug ongelijk, balk en de vloeroefening. Via het Nationaal Turn Systeem (NTS) volgen wij de stappen die nodig zijn om tot het niveau te komen wat bij de leeftijd van de turnster past.

Turnsters mogen officieel deelnemen aan wedstrijden vanaf de leeftijdscategorie “instap”, 8 jaar. Alle turnsters zijn ingedeeld in een bepaalde leeftijdscategorie. Tijdens wedstrijden turnen meisjes altijd alleen tegen meisjes uit hun leeftijdscategorie en hun eigen niveau.
    In de door de KNGU voorgeschreven oefenstof wordt in niveaus geturnd. De niveaus zijn verdeeld in nationale niveaus, afgekort met de letter N, en in district niveaus, afgekort met de letter D. Deze benaming geeft aan welke niveaus op nationale en districtwedstrijden (N-niveaus) worden aangeboden en welke alleen op districtwedstrijden (D-niveaus) worden aangeboden.

Vanaf leeftijd 12 jaar is er sprake van keuze oefenstof waarin wordt gewerkt met supplementen en divisies. In welke divisie een meisje turnt, hangt af van in welk supplement en in welke leeftijdscategorie zij turnt. Binnen het NTS zijn zes divisies van toepassing, waarbij de eerste divisie het hoogste is. Hoe hoger de divisie, hoe meer trainingsuren er nodig zijn om het gewenste niveau te bereiken.